| Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi :: Forum :: Biyomedikal :: Biyomedikal Cihazlar ile ilgili Makaleler - Sorunlar - Çözümler |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Biyomedikal cihaz teknikerliği meslek yüksek okulu açıyoruz | ||
|
Moderatorler: Yasin Çağan, yavuznuri, Kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| hazan |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() Kayıtlı Üye #2409 Kayıt Tarihi: 17 Feb 08 saat: 11:37Üniversite:: ankara üniversitesi - viyana kamu yönetimi Mesaj Sayısı: 3 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Arkadaşlar mrb Ben Ankara da özel bir eğitim ve sağlık vakfının yönetim kurulu üyesiyim. Biz vakıf olarak önümüzde ki eğitim ve öğretim yılı için bir Sağlık Hizmetleri meslek yüksek okulu kurmak istiyoruz. Bu okulda Biyomedikal Cihaz Teknikerliği programı oluşturcağız. Ancak bu program bir çok üniversite ve meslek yüksek okulun da mevcut. Biz bir fark yaratabilmek için çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Bu araştırmalar kuracağımız okulun mevcut olanlardan farkını ve yök başvurumuzun alt yapısını hazırlayacak. bu foruma üye olanlar ve bu mesleği icra edenler olarak bizimle bu konuda ki fikirlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.Biyomedikal Cihaz teknikerliğinde en iyiyi yetiştirecek okul nasıl olmalıdır? [ Düzenlendi 17 Feb 08 saat: 12:20 ] | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| yavuznuri |
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 922 26 kez 25 mesajda teşekür aldı | Ülkemİzdekİ "Bİyomedİkal Cİhaz Teknolojİsİ" ön lİsans ProgramlarI
yukarıdakiler işinize yarayabilir..öncelikle siz yeni bir üniversite kurulumundan mı bahsediyorsunuz yoksa mevcut bir üniversiteye meslek yüksekokulu açılmasından mı? Biraz daha detaylı olarak bahsederseniz daha faydalı paylaşım olabilir. BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| biyofatih26 |
![]() Kayıtlı Üye #1189 Kayıt Tarihi: 19 Feb 07 saat: 08:19Üniversite:: eskişehir tepebaşı anadolu teknik lisesi Mesaj Sayısı: 93 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | merhabalar bence ilk olarak çok iyi bir iş yapıyorsunuz fakat eğitici kişilerin çok iyi bilirkişi olmaları gerekiyor ve cihazlar yeterli olmalı biz bunun eksikliğini lisede çekiyoruz inş üniv. de çekmeyiz kolay gelsin iyi çalışmalar... FATİH ŞEN | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| hazan |
![]() Kayıtlı Üye #2409 Kayıt Tarihi: 17 Feb 08 saat: 11:37Üniversite:: ankara üniversitesi - viyana kamu yönetimi Mesaj Sayısı: 3 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | mrb biz sıfırdan bir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu açıyoruz herhangi bir üniversite, enstitü veya yüksekokula bağlı olmadan kendi başına Vakıf Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kuracağız. Bu konu Vakıfların meslek yüksek okul kurabilmesine yönelik yasa taslağı ile desteklenmiş durumda. Ancak sizin aşağıda göndermiş olduğunuz listenin çoğunu taradım bizim örneklediğimiz okul varolanlardan daha farklı olmalı bir de nerdeyse bu okulların tümüyle yaptığımız görüşmlerde ellerinde biyomedikal programında kullandıkları tüm aletlerin tüm ana malzemelerin tam bir listesi olmadığını öne sürdüler. Tabi bi yandan bu son derece saçma bir kurum için. kendilerini geliştirdikleri için sürekli değişen bir listeleri olduğunu öne sürüyorlar ancak kendini geliştiren tüm diğer kurumlar gibi bunu listeleyemediklerini anlatıyrlar bu biraz komik. Ben en iyi biyomedikal böşümünü hangi derslerden hangi malzemelerden kuararım sıkıntım bu. Ben ikinci üniversiteyi okuyorum. Ben de meslek yüksek okulu okudum ve biliyorum ki çoğu meslek yüksek okulu sektörü takip edemez.Bana hem okuyanların hem bitirip sektörde aktif olarak çalışanların fikirleri lazım eğer bu konuda destek verecek bir ekip oluşursa ben bu ekiple bir toplantı düzenleyebilir ve bu toplantıya katılanlardan bir network oluşturabilirim. Anladığım kadarı ile sadece forumdan öte sektörü de yakından takip ediyorsunuz. Böle bir oluşumda yer almak ileride herkes için kazanç olacak çünkü bizim elimizde bu okulun istihdamını sağlayacak önemli kuruluşlar var. | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| yavuznuri |
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Dec 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 922 26 kez 25 mesajda teşekür aldı | Açacağınız meslek yüksekokulunun hangi ana alanda eğitim vereceği önemlidir.. Türkiye şartlarında genellikle elektronik ağırlıklı veriliyor, bu yüzden muhakkak bir elektronik ve mikroişlemci laboratuvarı olmalıdır. Bunun yanında biyomedikal cihazların bazılarının yer aldığı ve deneylerin yapılması için bir biyomedikal laboratuvarı lazımdır. Bu laboratuvarların içeriğinin de neler olduğu aşağı yukarı bellidir biyomedikal labı haricinde. Biyomedikal laboratuvarı içinse ayırdığınız bütçeyle alakalı bir donanım oluşturulabilir. BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| hazan |
![]() Kayıtlı Üye #2409 Kayıt Tarihi: 17 Feb 08 saat: 11:37Üniversite:: ankara üniversitesi - viyana kamu yönetimi Mesaj Sayısı: 3 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | mrb bizim vakıf olarak en iyi donanımı sağlayacak imkanımız var. Söz konusu açılacak sağlık meslek yüksek okulunda fizyoterapi teknikerliği, biyomedikal teknikerliği, anestezi teknikerliği programları açılacak. Elektronik ağırlıklıdan kastınızı biraz açarsanız yani biyomedikal programını elektronik tabanlı yönü üstünden ele alan eğitim sistemi mi yaygın? | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| berdiya |
![]() Kayıtlı Üye #2410 Kayıt Tarihi: 17 Feb 08 saat: 14:16Üniversite:: kocaeli üniversitesi Mesaj Sayısı: 2 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | öncelikle merhaba şu an var olan BİYOMEDİKAL M.Y.O laboratuar yönünden çok zayıf kalıyor ve ve standart elektronik dersleri veriliyor bunların dışında biyomedikal ve biyomedikal kalibrasyon ağırlıklı derslerle farklılık yaratılabilir. vakıf olmanız dolayısı ile öğrencilere verdiğiniz bilgileride gerek öğrencilerin kendilerini yetiştirmesi gerekse vakfa kaynak sağlanması amacı ile özel sektöre satabilirsiniz. örneğin kalibrasyon cihazlarını laboratuarınıza koyarsınız pratik olarak öğrencilere ders verirsiniz sonra o iş gücünü alır ve hastanelere envanter ,kalibrasyon satışı yaparak çok büyük finansal gelirler elde edersiniz ki bu rakkamlar hafife alınacak rakkamlar deil ve öğrencilerinize okul sonrası vakfınızda istidam sağlamış olursunuz işte sızı farklı kılacak nokta iş garantisi sizi karlı kılacak nokta tüm elemanları kendiniz yetiştirecek ve onlara istihdam sağlarken vakıf inanılmaz karlar yapacak ben 8 yıldır biyomedikal sektöründeyim ve işler çok kolay yürür yardımcı olabilirsem sevinirim | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| tospa |
![]() Kayıtlı Üye #736 Kayıt Tarihi: 21 Nov 06 saat: 13:02Üniversite:: Başkent Üniversitesi, BS ; Sabancı Üniversitesi, PhD Mesaj Sayısı: 3 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | Merhaba, Ben 2004 Baskent Unv. Biyomedikal Muh. bolumu mezunlarindanim. Su an Sabanci Unv. de doktora yapmaktayim. Gecen donemi Harvard Med. School. da arastirmaci olarak gecirdim. Eger bana ulasirsaniz size Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programi kurmak konusunda yardimci olabilirim. Ali Ozgur Argunsah Research and Teaching Asistant Vision and Pattern Analysis Lab. | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| biyofatih26 |
![]() Kayıtlı Üye #1189 Kayıt Tarihi: 19 Feb 07 saat: 08:19Üniversite:: eskişehir tepebaşı anadolu teknik lisesi Mesaj Sayısı: 93 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu açtığınıza göre eğitimi çok iyi vermek istiyorsunuz... fakat açtığınız bu meslek yüksekokulu sanırım paralı olacak ve diğerleri,en az 3500D istiyorlardı sizin tahminen ne kadar olabilir yıllık ücretler... [ Düzenlendi 20 Feb 08 saat: 08:10 ] FATİH ŞEN | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| s_erdal_erdas |
Biyomedikal Teknikeri![]() Kayıtlı Üye #305 Kayıt Tarihi: 05 Jun 06 saat: 03:35Üniversite:: ege üniversitesi Mesaj Sayısı: 6 1 kez 1 mesajda teşekür aldı | Öcelikle çalışmalarınız için tebrik ederim.Diğer arkadaslara eklemek istediğim bir kaç öneri daha var.Elektronik ve laboratuvar çok önemli.Bunun yanında çoğu hastaneden kurulan Biyomedikal Birimleri tamir,bakım ve kalibrasyonu yanısıra İşletme işinide takip ediyor.Bu yüzden geniş bir şekilde Pazarlama,işletme ve bunların yan dallarını (işletmelerde davranış,ihale kanunları vb gibi) gibi konuşarı içeren dersler koymanızı önerebilirim... ![]() | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| _tayfun_ |
biyomedikal teknikeri (EGE)![]() Kayıtlı Üye #2561 Kayıt Tarihi: 18 Mar 08 saat: 12:58Üniversite:: EGE ÜNİVERSİTESİ Mesaj Sayısı: 7 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | böyle bir çalışma başlattığınız için bnde teşekkür ediyorum üllkemizin bu alanda gelişmeye çok ihtiyacı var bu okulun en yisini yapmanız için öncelikle her türllü cihazı okulun bünyesinde bulundurmanız lazım ve bunları en iyi şekilde bilen anlatabilicek personele ihtiyaç var bn ege biyomedikal 2. sınıfım kendi okulumda bu yönden çok sıkıntı var ve bunu hastanemizle tamamlayabiiliyoruz ancak şimdiden kolay gelsin.. | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| muhammet |
biyomedikal teknikeri![]() Kayıtlı Üye #1781 Kayıt Tarihi: 26 Oct 07 saat: 08:04Üniversite:: ktü Mesaj Sayısı: 20 9 kez 9 mesajda teşekür aldı | Arkadaşım yök sağlık hizmetlerinden biyomedikal cihaz teknolojisi programını kaldırıyor eğitim meslek yüksek okullarında verileçek yeni alınmış bir karar. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ MUHAMMET KUŞAN | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| demirci |
![]() Kayıtlı Üye #523 Kayıt Tarihi: 07 Sep 06 saat: 14:45Üniversite:: fırat üniversitesi Mesaj Sayısı: 43 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | sağlık hizmetleri nden alınması ve konuya masleki açıdan bakılması güzel muhammet hocam. bu iyi bir haber. sırf bu yüzden öğrencilerim karmaşa yaşıyor. bu kararın çıktığından haberim yoktu. sayın hazan gecen yılki expomed fuarında mevcut sistemden mezun olan iş gücü hakkında sektörle epeyce konuştuk. eksikler çok. iki yıllık meslek yüksek okulların eğitim programıyla sketörün teknikerden beklentileri arasında epey fark var. sektör görüşü bu yönde. çalışmalarınızda sektörle görüş alışvarişinde bulunursanız sizin okulunuzun mezunları tercih edilen vasiflara vakıf olur. önemli, tavsiyelerden biri bu. ayrıca 07.04.2008-18.04.2008 tarihleri arasında GATA da eğitimimiz var. program geliştirme aşamasındaki tecrübelerimizi ve oluşan fikirlerimizi paylaşabiliriz. ilgilenirseniz tabiki. smlayaz©hotmail.com mail adresim not bırakırsanız görüşebiliriz. saygılar. | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| mustafa koşar |
Biyomedikal cihaz teknolojisi![]() Kayıtlı Üye #83 Kayıt Tarihi: 24 Feb 06 saat: 02:19Üniversite:: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Mesaj Sayısı: 84 8 kez 8 mesajda teşekür aldı | Öncelikle çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim hazan arkadaşım,vakıf olarak sanırım başkent teknik bilimler myo Biyomedikal cihaz teknolojisi olarak var ama sağlık hizmetleri myo olarak yok ,bende sağlık hizmetleri myo mezunuyum eksiklikler bölüm olarak çok tabi kendini geliştirmediğin sürece .Ancak ülkemizde, biyomedikal cihaz teknolojileri alanı kapsamında çalışan teknik servis elemanları sınırlı sayıda kendi alanında mühendislik ve meslek yüksek okullarından mezun; çoğunlukla da farklı alanlardan gelerek yetişmiş, biyomedikalle ilgili eğitimlerini sektörde çalışırken tamamlamış elemanlardan oluşmaktadır. Bu elemanlar da alan eğitimi eksikliğinden çalışma hayatlarında büyük sıkıntılar yaşamış olmaktadırlar . bunun için alt yapı çok önemli. size tavsiyem; biyomedikal klinik mühendisleri, cihaz üreticileri ve satıcıları arasında iş birliği ve koordinasyonu arttırmak gerekmektedir. Bunu artıracak, teknik problemleri çözmeye yönelik en güncel uygulamalı eğitimin derslerdede verilmesi taraftarıyım .çünkü;hastane ve sektörde zorluk çekmemek için.Birde üniversite hocalarının kesinlikle alanları bu sektörle alakalı olmalı mesala bu alanın alt dallarıda çok önemli bunlar ; Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Tıbbi Laboratuar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları bunların eğitimini de görmek şart bunun içinde labaratuvar uygun olmalı tabi bu bölümden mezun olduktan sonra sadece üniv diplomalı işsiz gezmemek için hükümetinde myo öğrencilerine kadro,yetki,ünvan özlük haklarının verilmesinden yanayım yoksa nekadar devlet üniv mezun olsan vakıf üniv mezun olsan bir değerin olmaz piyasada şimdiden çalışmalarınızda başarılar. '''Ya Bilgisizler-siniz,Ya da Bilgi-sizlersiniz'' ![]() | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
| ugur |
Elektrik Teknikeri![]() Kayıtlı Üye #2051 Kayıt Tarihi: 17 Dec 07 saat: 17:51Üniversite:: amasya üniversitesi Mesaj Sayısı: 1 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | öncelikle tebrim ederim çalışamlarınız için ben amasya üniversitesi meslek yüksek yüksek okulu elektrik bölümünde okuyroum. elimden gelen herşeyde yardım edebilirim. tekrar teşekkürler böyle bir düşünce içindde oldugunuz için. [ Düzenlendi 15 Apr 08 saat: 09:24 ] | ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Başa dön |
Ondan istanbulla ilgili haberler daha çok dikkat çekiyor